Comença el curs pilot del projecte Teleturf

Comença el curs pilot del projecte Teleturf

Després de més d’any i mig de treball, el projecte TELETURF entra en la seua fase decisiva. Totes les tasques realitzades fins al moment han cristal·litzat en la creació d’uns continguts didàctics, desenvolupats a partir de les necessitats de formació i capacitació expressades pels professionals del manteniment de la gespa artificial.

Amb l’objecte de validar tot el treball realitzat fins al moment, aquests continguts s’han implementat en un curs pilot, disponible en anglès i en castellà per a tots aquells que es varen inscriure abans del 7 de juliol de 2018, que de ben segur va a proporcionar dades rellevants al consorci gestor de TELETURF amb l’objecte de preparar el producte final.

Per a dur a terme aquesta tasca, s’ha convidat a gestors esportius, tècnics i operaris relacionats amb el manteniment dels camps de gespa artificial de tota Europa a participar en aquest curs pilot, que s’ha desenvolupat amb un nombre de places limitades. Convé destacar la diversitat de nacionalitats que estan participant en aquesta prova, amb representació de nou països diferents, cadascun amb les seues particularitats pròpies: Espanya, Itàlia, Letònia, França, Croàcia, Holanda, Portugal, Eslovènia i Eslovàquia.

Açò permet tenir un corpus d’alumnes considerable, amb 24 estudiants participant en el curs en espanyol i 17 estudiants que realitzen el curs en anglès. Així mateix, els tècnics pertanyents a les entitats del consorci també estan realitzant aquest curs, estant aquesta tasca enquadrada en el procediment continu d’avaluació interna que es duu a terme segons la política de qualitat del projecte.

Els continguts didàctics estan estructurats perquè el curs tinga una durada de 50 hores lectives, i la plataforma que ho alberga romandrà oberta des del 8 de juliol fins al 14 de setembre, per la qual cosa els estudiants disposaran de quasi dos mesos i mig per a dur a terme aquesta formació.

El curs té per títol “Gestió del manteniment d’instal·lacions esportives d’herba artificial”, i consta de sis mòduls amb les següents temàtiques:

  • Introducció i components constructius de l’herba artificial
  • Aspectes biomecánicos de l’herba artificial
  • Avaluació de la funció tècnica d’un camp d’herba artificial
  • Avaluació de la funció esportiva d’un camp d’herba artificial
  • Reglaments
  • Manteniment dels camps d’herba artificial

Una vegada completat el curs els estudiants obtindran un certificat d’aprofitament del mateix, alhora que facilitarà valuosa informació al consorci de tots aquells elements didàctics susceptibles de millora.

{"slides_column":"8","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","ticker":"false","speed":"600","center_mode":"false","loop":"true","rtl":"false"}