La FDM va acollir la reunió de llançament del projecte europeu TELETURF

La FDM va acollir la reunió de llançament del projecte europeu TELETURF

La Fundació Esportiva Municipal de València va acollir el 6 i 7 d’abril la reunió de llançament, “kick off meeting”, del projecte d’investigació europeu TELETURF.

El projecte, d’una duració dos anys, té com a objectiu principal el millorar les condicions de seguretat i qualitat dels camps esportius de gespa artificial, així com allargar la seua vida útil, tot això a través de la millora del seu manteniment. Amb este projecte s’estima poder arribar a aconseguir un estalvi econòmic de 750M€ anuals a nivell europeu a través de la reducció del cost de renovació dels paviments de gespa artificial. Açò es pretén aconseguir allargant la seua vida útil per mitjà de la millora del manteniment.

Es pretenen obtindre beneficis associats com la reducció d’emissions contaminants i l’estalvi energètic al disminuir la producció degut a la prolongació de la vida útil dels camps.

Estos beneficis estan alineats amb les principals polítiques europees. També es pretén millorar la professionalització dels treballadors del sector econòmic del manteniment d’instal·lacions esportives.

Per a això, el projecte pretén investigar i augmentar el coneixement sobre el manteniment d’estos camps i poder distribuir este coneixement entre tots els professionals europeus del manteniment d’este tipus d’infraestructures a través de la creació d’un curs online gratuït en quatre idiomes (anglés, francés, holandés i castellà).

L’any 2016 la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València junt amb un consorci de 7 entitats europees, presenta el projecte TELETURF dins de la convocatòria de la Unió Europea denominada ERASMUS+ per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, que va ser finalment aprovat i finançat. Estes entitats, a més de la FDM són:

Investigadors:

  • Instituto Biomecánica de València (IBV)
  • ISA-Sport (Països Baixos)

Usuaris finals:

  • Associació de Capitals Europees de l’Esport (Bèlgica)
  • Ajuntament de Marsella (França)
  • Associació Gestors esportius Comunitat Valenciana

Empresa especialista en mantenimiento de campos

  • CESPEVAL

El projecte es va a desenrotllar en un termini de dos anys (2017-2018), i té un pressupost de 147.550 € íntegrament finançat per fons europeus.

 

 

A més de la reunió de llançament està prevista altres dos esdeveniments importants durant el desenrotllament del mateix:

  • CAMP DE TREBALL I REUNIÓ TÈCNICA A MARSELLA (FRANÇA): A finals de 2017 està previst la realització d’un camp de treball on es realitzaran diversos esdeveniments tècnics per a validar pràcticament els avanços del projecte, realitzant proves in-situ en camps de gespa i celebrant una reunió de treball per a consensuar i coordinar els progressos del projecte.
  • PRESENTACIÓ DE RESULTATS EN EL PARLAMENT EUROPEU (BRUSSEL·LES): A finals de 2018 es pretén realitzar un esdeveniment en el parlament europeu a Brussel·les, per a presentar els resultats del projecte a tota la societat.
{"slides_column":"8","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","ticker":"false","speed":"600","center_mode":"false","loop":"true","rtl":"false"}