Presentació oficial del Projecte Teleturf en el Parlament Europeu i Jornada Tècnica a Brussel·les

Presentació oficial del Projecte Teleturf en el Parlament Europeu i Jornada Tècnica a Brussel·les

Arribà el moment de mostrar els fruits de més de dos anys de treball, i per a això el projecte TELETURF va celebrar diversos esdeveniments a Brussel·les, amb una completa agenda, que van permetre presentar al gran públic els resultats finals obtinguts, així com generar un espai d’intercanvi d’idees amb tècnics especialistes en el manteniment de gespa artificial de diversos països europeus. Aquest projecte, nascut a l’empara del programa Erasmus + de la Unió Europea per a la formació, l’educació, la joventut i l’esport, té com a objectiu millorar les condicions de qualitat i seguretat dels camps de gespa artificial i per a això s’han generat uns continguts didàctics, de lliure accés, que van tindre la seua presentació el mes de desembre passat en la capital belga.

El dia 4 de desembre, en la Gala Europea de l’Esport, celebrada en la seu del Parlament Europeu a Brussel·les i presidida pel comissari europeu d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsis, es va dur a terme la presentació oficial del projecte TELETURF a càrrec del Director General d’aquest, Sr. Enrique Orts López i del tècnic investigador Sr. Sergio Puigcerver Palau. Tècnics i responsables polítics de més de 30 ciutats europees van obtindre informació directa dels beneficis econòmics, socials i mediambientals que proporcionarà el Projecte TELETURF.

Presentació oficial del Projecte Teleturf en el Parlament Europeu i Jornada Tècnica a Brussel·les

Presentació oficial del Projecte Teleturf en el Parlament Europeu i Jornada Tècnica a Brussel·les

Així mateix, el dia 5 de desembre, es va celebrar una jornada tècnica, també a Brussel·les, que va comptar amb la presència d’experts internacionals pertanyents a diferents àmbits de la gestió i el manteniment esportius; es va fer una anàlisi de la situació actual del sector posant l’accent en les oportunitats que brinda el projecte TELETURF. Representants d’entitats importants com la European Synthetic Turf Organisation, el Govern Flamenc, DNS Sport, GroenService o els laboratoris DGSG van aportar interessants punts de vista que van propiciar un fluid intercanvi d’idees beneficiós per a totes les parts.

Quant als pròxims passos, ha de recordar-se que els continguts generats estaran disponibles de manera gratuïta i lliure tant en aquesta mateixa pàgina web com en la Plataforma de Resultats de la Unió Europea. Encara així, per a tots aquells interessats a participar en la primera edició del curs online de Manteniment de Gespa Artificial podran trobar informació pròximament en aquesta mateixa pàgina web, una vegada s’hagen ultimat els últims detalls.

{"slides_column":"8","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","ticker":"false","speed":"600","center_mode":"false","loop":"true","rtl":"false"}