Representants del projecte TELETURF es reuniran a Marsella per a analitzar el treball i planificar els pròxims passos

Representants del projecte TELETURF es reuniran a Marsella per a analitzar el treball i planificar els pròxims passos

Els pròxims 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc a Marsella la segona reunió internacional del projecte europeu TELETURF, el qual està coordinat per la Fundació Esportiva Municipal de València amb l’objectiu de crear un programa per a millorar les condicions de seguretat i qualitat dels camps esportius de gespa artificial, així com d’allargar la seua vida útil a través de la millora del seu manteniment.

La trobada del dia 30 de novembre, organitzada per l’Ajuntament de Marsella, consisteix en un Esdeveniment Multiplicador a través del qual es pretén explicar el projecte, els seus avanços i debatre sobre tot això amb experts en gespa artificial, tant públics com privats, en un fòrum eminentment tècnic i especialitzat, ideal per a intercanviar idees.

D’altra banda, la reunió prevista per a l’1 de desembre comptarà amb la presència de tots els membres del consorci, que analitzaran el treball realitzat fins hui, així com els riscos i els costos, i planificaran els pròxims passos del desenrotllament del projecte.

 

 

Han passat sis mesos des del llançament oficial del projecte europeu Teleturf i, a l’espera de l’important esdeveniment que se celebrarà en la ciutat de Marsella, el projecte continua avançant segons el que estava previst.

Esta primera reunió va comptar amb la presència de representants de la Fundació Esportiva Municipal, l’Institut de Biomecànica de València (IBV), el laboratori holandés KIWA-ISA SPORT, L’Associació de Capitals Europees de l’Esport (ACES), l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana (GEPACV) i l’empresa mantenidora CESPEVAL.

La trobada, que va tindre lloc en el mes d’abril en les oficines de la FDM València, va servir per a definir les tasques, responsabilitats, dates clau i riscos del projecte, a més de per a assentar les bases perquè cadascun dels socis poguera començar a treballar.

Des de llavors, ha transcorregut un període d’intens treball que s’ha desenrotllat en dos vies. D’una banda, la creació de documents de gestió per a planificar, controlar i avaluar cadascun dels passos del projecte: Pla de Qualitat, Pla d’Explotació i Pla de Difusió, així com la creació de la pàgina web www.teleturf.es. I, d’altra banda, s’ha pogut realitzar un treball tècnic especialitzat i necessari per a desenrotllar els continguts del projecte.

L’enorme tasca de recollida de dades que s’ha dut a terme ha fet possible el desenrotllament de continguts que es consideren adequats per a implementar el producte final al projecte. Amb l’objectiu d’obtindre la més alta qualitat i l’acceptació de l’usuari final, en una segona fase, estos continguts seran objecte de validació externa per experts de fora del projecte.

És important remarcar la profusió del treball de difusió que s’ha realitzat en paral·lel a la finalització de les tasques anteriors, a través dels diferents socis, els quals han utilitzat les seues pròpies xarxes de contactes per a estendre el projecte Teleturf més enllà del límit de les entitats participants.

Pel que fa als països, el nombre de contactes, nacionals i internacionals, ha sigut equilibrat. El 44% de les respostes s’han obtingut de fora d’Espanya. Cal  destacar els comentaris rebuts de França (14%), Bèlgica (11%) i Portugal (11%).

 

 

En relació a l’aspecte internacional, analitzant la naturalesa de les entitats, s’ha buscat l’heterogeneïtat entre les entitats públiques i privades, comptant amb la participació d’entitats públiques com Umag (Croàcia), North Lanarkshire (Regne Unit), Drama (Grècia), Liepaja (Letònia), La Chaux-de-Fonds (Suïssa) i Ostend (Bèlgica), entre altres; i empreses privades relacionades amb el projecte com LABOSPORT, SANDMASTER o QUALISPORTS, totes elles de França i amb gran rellevància internacional.

Finalment, el lloc web creat per al projecte www.teleturf.es, ha rebut al voltant de 1.400 visites d’usuaris procedents de 30 nacionalitats diferents.

En este sentit, encara que l’atenció se centra, òbviament, a Europa amb un 76% dels usuaris, cal assenyalar que el 18% provenen del continent americà i un 4% d’Àsia.

En el següent gràfic es pot observar la distribució d’usuaris en la Unió Europea.

 

{"slides_column":"8","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"3000","ticker":"false","speed":"600","center_mode":"false","loop":"true","rtl":"false"}